Monday, June 23, 2014

Kakav životni sadržaj nudi Avijacija?

Gde se nalazi Avijacija?

Koliko je ona atraktivna za život?

Koliko je poznajemo?

Kada ulazite ili izlazite iz Novog Sada a u pravcu Sombora il Rumenke, nailazite na uspavanu lepoticu zvanu Avijacija koja je nekada nosila krunu šarma i luksuza u odnosu na ostale delove Novog Sada.

Ja je još uvek volim i dalje mi je privlačna a još uvek me mami svojim mirnim i skrivenim ulicama.
Živeti na  Avijaciji znači da ste opredeljeni za porodičan život.
 Miran i nekako opušten.
Zelenilo kojim je Avijacija opasana i bogata, drvoredi Avijatičarske ulice kao i Mihala Babinke sa ''slatkim'' i prelepim kućama koje imaju svoje dvorište sa malim ogradicama kao da su  iz nekog drugog vremena, prosto stvaraju iluziju da živite u nekom drugom gradu, da ne kažem u drugoj državi.
Stara dama Avijacija je nezasluženo prepuštena starom sjaju i lagano klizi u zaborav ali bi ovaj tekst možda mogao pomoći da je vratimo na mesto koje joj pripada.
Avijacija je urbana celina koja je svoju slavu stekla osamdesetih godina i prepoznatljiva je upravo po malim uličicama kao što su :Mihala Babinke, Đorđa Tabakovića, D. Stojanovića i prelepim kućama koje su u to vreme važile za veoma luksuzne a i danas drže cenu tj nisu izgubile na vrednosti.
Avijacija je na neki način svojevrstan pokušaj da se spoji urbano i na neki način ruralno jer s jedne strane imamo ulice koje krase stare novosadske kuće dok su sa druge strane višespratnice i to na Rumenačkom putu, ulici Janka Čmelika i Veselina Masleše.
U suštini je Avijacija izrasla u urbanu sredinu sa luksuzom da i dalje imate svoj mir.
Pruža vam mogućnost da se povučete u svoj deo grada i uživate u zelenilu kojeg je u Novom Sadu sve manje.
Od sadržaja koji se nudi stanarima, Avijacija ima sve, počevši od vrtića, osnovne škole Dositej Obradović, dečije igralište, sportski teren na samoj granici ulice Veselina Masleše i Bulevara Evrope.
Mišljenja sam da će upravo Bulevar Evrope Avijaciju vinuti u ''nebesa'' i da će joj vratiti nekadašnju atraktivnost jer će se upravo Bulevar za izvesno vreme spojiti sa auto putem a to će svakako podići cenu nekretninama.
Danas su cene nekretnina na Avijaciji veoma raznolike a drastično se razlikuju cene kuća i stanova.
Kuće koje sam spominjao na početku teksta su i dalje tražene, odnosno postoji realna potreba za njima te su i cene kvadrata veoma visoke što je na neki način i opravdano.
Sa druge strane su nekretnine u stambenim zgradama koje zaista nisu na ceni a to nije opravdano.
Uglavnom je reč o veoma funkcionalnim stanovima kakvih danas malo ima a još su i kvalitetni za razliku od novih zgrada koje sjaje neko vreme a ond taj sjaj nekako iščezne a vi ste platili.


Moj stav je a može se i prihvatiti i kao savet:   bolje kupiti nekretninu koja je napravljena pre 30 godina u nekoj ''gadnoj'' zgradi sa crvenim ciglama a dobiti odličan stan koji je prostran i veoma funkcionalan.
Stan se može renovirati, ali se ne može dobiti funkcionalnost kao što se i kvadrati ne mogu dograditi i to imajte na umu kad god kupujete nekretninu.
Daleko je?
Ta daljina koju mnogi spominju je više umišljaj nego realna primedba zato što je Novi Sad mali i svuda stižete ako krenete  na vreme a ovde imate parking koji se ne naplaćuje, imate fudbalsko igralište, možete prošetati ali i voziti bicikl.
Treba dobro razmisliti jer se može uštedeti mnogo novca ako se prevaziđu dve barijere kao što su daljina i stara zgrada.

Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
Možete se i zadržati pa pročitati još neke tekstove koje sadrži ovaj blog:

Kakve se nekretnine prodaju u Novom Sadu?  

Ko određuje i kako odrediti cenu nekretnina? 

Šta prodaje broker za nekretnine?  

Somborski Bulevar kao investicija u budućnost

Ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaji, pa makar i samo savet, budite slobodni da me kontaktirate.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.com
Vaš broker za nekretnine

6 comments:

  1. Sviđa mi se tekst.
    Pre sedam godina mi smo kupili stan na kredit, uh, rata više od pola moje plate, a niko ne radi u porodici. Godinu dana smo tražili stan, mogućnosti male, a želje velike. Videli smo na stotine stanova, upoznali mnogo agenata, ali samo jednog bih preporučila prijateljima, ostale ne bih ni neprijateljima. Na kraju kupili smo stan na periferiji, prostran, za renoviranje po svom ukusu, za cenu mnogo manjeg i mnogo lošijeg u nekim navodno bližim naseljima. Nije nam mnogo daleko, pola sata do zelenjaka, van špica, sa terase gledam Frušku goru. Naselje je prljavo i loše održavano, ali ima puno zelenila. Ne zanima me to, važno je da nam je u stanu lepo. Starija gradnja je solidnija i kvalitetnija, još ako su stanari dobro održavali zajedničke prostorije što kod nas nije slučaj, te zgrade i stanovi su savršeni.

    ReplyDelete
  2. Drago mi je da vam se dopada tekst Snezana.
    Najvaznije je da ste na kraju dobili ono sto ste trazili a to je dom, prostor u kom se osecate dobro. Znali ste sta zelite za razliku od mnogih kupaca.
    Pozdrav!!!!

    ReplyDelete
  3. Prodaja stanova kao i kupnja je zamoran posao koji treba napraviti sa strpljenjem i dobro provjeriti sve papire

    ReplyDelete
  4. Avijacija je jedna od pomalo zanemarenih delova grada Novog Sada. Pomom mišljenju nepravedno, jer je veoma lepo mesto za kuću, ili u krajnjem stan.

    ReplyDelete
  5. Da li se jos uvek bavite prodajom nekretnina?

    ReplyDelete
  6. Nakon kraće pauze sam se vratio prodaji.

    ReplyDelete