Wednesday, April 24, 2013

Somborski Bulevar kao investicija u budućnost


Pisao sam u jednom tekstu o kupcima koji nisu iz Novog Sada i kako oni izbegavaju kupovinu nekretnine na lokacijama koje su ''daleko'' od centra Novog Sada dok su te lokacije upravo zanimljive Novosađanima a ja ću se potruditi da ukažem na neke od prednosti takvih lokacija.
Somborski Bulevar je trenutno jedna od zanimljivijih lokacija u Novom Sadu, dobija svoje novo ruho i novi identitet. Za investitore je posebno zanimljiv jer ima prostora za gradnju i postoje dobre parcele koje se mogu iskoristiti.
Još uvek ne mogu da stvorim pravu sliku  kako će izgledati taj kraj za 4 do 5 godina ali imam utisak da će se naći bolje rešenje od Grbavice, da će biti i zelenih površina a infrastruktura je mnogo kvalitetnija tj ona je nova jer se na nekadašnje kuće nisu napravile zgrade. Vodovodna i ostala infrastruktura će biti nova.
No, danas kupiti stan na Somborskom Bulevaru je poželjno iz više razloga a ja ću navesti neke:
Gradi se mnogo kvalitetnije nego ranije jer je došlo i do jasnije slike među investitorima i opstali su neki od onog mora koje je plovilo našim gradom pre par godina i pustošilo novčanike naših sugrađana.
Više nije takva situacija zato što moraju da paze na kvalitet gradnje, došlo je do realne trke među investitorima i samo oni bolji prodaju stanove a papiri moraju biti sređeni.
Cena je možda i presudan faktor jer za malo para dobijate puno kvadrta koji će dobiti na ceni kada se završi gradnja bulevara što ja često spominjem.
Vi sada investirate u budućnost i to treba imati na umu!
Kada mi klijent iznese primedbu da je Somborski Bulevar daleko ja uvek napomenem da je to samo utisak a da se do centra automobilom stiže za 7 minuta jer je povezanost sa Limanima ali i Futoškim Putem neverovatno dobra, ima malo semafora što ubrzava vaš put.
U Novom Sadu je sve blizu a ova lokacija pruža izvesnu izolovanost od gradskih zbivanja ako se tome teži a sa druge strane ste za veoma kratko vreme u samom centru zbivanja.
Ja bi lično stavio akcenat na cenu stanova kao i na kvalitet gradnje i samog života.
Ima li na Grbavici biciklističkih staza ili pešačkih? Možete li se baviti sportom?
Al. to je naravno moje mišljenje a ja se nadam da sam vam makar malo približio Somborski Bulevar kao mesto za život.

Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
A ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaje, kontaktirajte me putem telefona ili emaila.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.comMožete me pratiti i na Facebook stranici;
https://www.facebook.com/VasBrokerZaNekretnine?ref=hl
Vaš broker za nekretnine




Saturday, April 13, 2013

Futoška ulica u Novom Sadu





 Futoška ulica u Novom Sadu je jedna od najpoznatijih ulica i malo je onih koji vam ne bi ko iz topa objasnili kako da se dođe do iste. Futoška ulica je gotovo žila kucavica Novog Sada, spaja centar sa ostatkom grada a dobila je naziv po Futogu i jedna je od najdužih ulica a sa jedne strane se stapa sa Jevrejskom ulicom a s druge, prema Futogu, sa Futoškim Putem.
Živeti u Futoškoj ulici znači da ste u samom centru zbivanja, na 5 minuta pešačenja do centra grada, na 2 minuta od najpoznatije novosadske pijace, pogodićete kako se zove: pa, Futoška pijaca a na 10 minuta pešačenja do autobuske i železničke stanice.
Drvoredi još uvek krase i hlade ulicu, smiruju što je sada skoro retkost u Novom Sadu i na neki način umanjuju buku koja je prisutna jer je ulica veoma opterećena saobraćajem.


Futoška ulica dobija na značaju i atraktivnosti i zato što izlazi na Grbavicu, Liman, blizine Kliničkog centra Vojvodine, hotela Park.
Nekretnine u ovoj ulici su na ceni i kvadrat je preko 1000e
što je i realna cena jer pruža mnogo toga, posebno kada se nađe stari salonski stan kakav je i ovaj na slici.


Novosađani uviđaju sve prednosti ulice i lokacije i stoga nije čudo što se stanovi u Futoškoj ulici veoma brzo prodaju.
Nećete pogrešiti ako se odlučite za kupovinu nekretnine na  ovoj lokaciji!
Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
A ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaje, kontaktirajte me putem telefona ili emaila.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.comVaš broker za nekretnine








Saturday, April 6, 2013

Grbavica u Novom Sadu kao mesto za život


Novi Sad je u protekloj deceniji preživeo veoma velike promene. Od strukture i broja stanovništva do izgleda gde su ruralni delovi grada dobili urbani izgled i postali atraktivni za život dok su  cene nekretnina  vrtoglavo skočile, vinule se u nebesa zbog naglog priliva novca nakon prodaje '' Apatinske pivare'' i drugih preduzeća ali i pad nakon proglašenja svetske ekonomske krize.
Naravno, nisu cene  pale u toj meri koliko se misli.
No, Grbavica je zajedno sa Detelinarom doživela najveće promene u strukturi stanovništva ali i preobražaj u potpuno urbanu sredinu sa izgrađenim novim zgradama, marketima, po kojim parking mestom i igralištem za decu.
Ulice Grbavice ponosno nose imena poznatih pisaca i pesnika kao što su : Tolstojeva, Antona Čehova, Gogoljeva, Danila Kiša, Puškinova, Alekse Šantića i druge.
Blizina Sportskog poslovnog centra: '' Spens '', Limanske pijace, Merkatora, domova zdravlja, pa i limanskog parka kao i svih fakulteta, daje Grbavici na ceni i atraktivnosti.
Grbavica je deo grada u kojoj se odomačila i stara Novosadska kafana '' Piroš Čizma '' koja na žalost više ne radi ali služi Novosađanima kao orjentir i putokaz.
Grbavica vam pruža realan osećaj da vam je sve blizu i da svuda stižete za 5 minuta što je istina i nije vam preko potreban automobil da biste stigli do centra grada na posao ili u neki od popularnih kafića i klubova.
Kupovinom  stana na Grbavici dobijate sve što sam spomenuo i to je omiljeni deo grada za studente a manje omiljen za porodične ljude koji žele da se odmore od buke ili prošetaju sa decom.
Šetnja Grbavicom je ponekad mučan posao zbog buke automobila jer je Grbavica veoma prometna, posebno ulica Miše Dimitrijević, a parkinzi kao pešačke staze, nisu uređene. Biciklističkih staza nema.
Velika je muka za roditelje što svoju decu ne mogu da puštaju samu da se šetaju zbog neprilagođene brzine i učestalosti automobila, nema dovoljno parking mesta a još manje  zelenih površina koje su se zapostavile u poslednjoj deceniji.
Grbavici nedostaje sadržaja za decu ali i stare sugrađane, postala je suviše urbana a potrebe stanovnika su zapostavljene zarad dobijanja više kvadrata.
Toliko o Grbavici u ovom tekstu.

Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
A ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaje, kontaktirajte me putem telefona ili emaila.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.comVaš broker za nekretnine.






Friday, April 5, 2013

Kako prepoznati kupca nekretnine koji nije iz Novog Sada?


Više puta sam pisao da kupaca stanova ali i nas prodavaca ima zaista mnogo i da smo svi zasebni, da svako ima neki svoj pristup u biranju svoje buduće nekretnine ali je činjenica da se kupci koji ne žive u Novom Sadu veoma lako prepoznaju.
Pisao sam i da je Novi Sad veoma specifičan i da ga treba upoznati i dobro razmisliti pre nego što se kupi stan ili kuća.
Svaki deo Novog Sada je priča za sebe, ima svojih prednosti i mana ali se to ne uviđa lako, treba provesti neko vreme u ovom gradu ili poslušati osobu koja je rasla, živela i osetila ovaj grad.


S obzirom da se grad razvija i da tek treba da dobije svoj novi karakter, izgled kao i svoju ulogu u ovoj našoj Srbiji, treba dobro odmeriti.
Novosađani uglavnom poznaju prilike u gradu i znaju kakvu nekretninu žele, zašto je žele kao i razlog za kupovine iste  a često je to kupovina garsonjere na Grbavici radi izdavanja studentima.
Grbavica je atraktivna zbog blizine studentskih domova, fakulteta, Spensa ali ima mnogo manjkavosti i nedostataka kada je reč o sadržaju za porodicu.
Porodice se uglavnom ne odlučuju za kupovinu stanova na Grbavici.
Al, kupci koji dolaze iz raznih delova naše zemlje ili bivših republika, često se,i rado, odlučuju za Grbavicu kao mesto za život.
Takvi kupci stanova, često odbijaju mnogo bolje i povoljnije stanove na drugim lokacijama al im se ne može zameriti  jer su njihovi novci i njihov izbor.


Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
A ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaje, kontaktirajte me putem telefona ili emaila.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.com